fredag 5 december 2008

“Rök fritt” - ja om ni insisterar så

Sverige räddas! 8 300 000 000 kronor pumpas in för att stimulera landets ekonomi. Helt acceptabelt. Behöver inte göda slöfockar mer än nödvändigt. Givetvis ska ju folk igång och gnälla om att det är för lite. "– Det är på tok för lite. Det är som att ge sig ut på en långresa med bil och bara tanka tio liter, kommenterar vänsterpartiets ledare Lars Ohly. " Den rödgröna röran, mer känd som oppositionen, som inte ens kan enas om färgen på skit står nu och viftar med pekfingret och anser att de har bättre lösningar på den ekonomiska "pandemin".

“Rök fritt” - ja om ni insisterar så. Som alla kanske redan vet så är det förbjudet att ta en blend tillsammans med ölen på landets alla barer. Nu blir man i stället hänvisad till äckliga små rum eller ut gatan med alla de drägg som inte hade turen att få komma in. Camilla Lindberg går nu ut och anser att krögarna själva ska få bestämma om det ska vara rökfritt eller fritt att röka på krogarna. Bra idé, fast jag väntar fortfarande själv på del särskriva skylten som uppmanar mig till att röka fritt, varför hittar jag den aldrig?

Ytterligare ett patetiskt försök har gjort i kön-kampens roll. I dag appliceras flosklerna på tävlingen "Stjärnor på is". Förstår jag artikeln helt rätt så är det här den patenterade gnällkedjan;

  1. Manlig stjärna tjänar mest, gnäller inte på någon.
  2. Kvinnlig stjärna tjänar mindre än manlig stjärna, gnäller på systemet.
  3. Manlig professionell konståkare tjänar mindre än manlig stjärna och kvinnlig stjärna och gnäller på systemet.
  4. Kvinnlig professionell konståkerska tjänar mindre än manlig stjärna, kvinnlig stjärna och manlig professionell konståkare och gnäller på systemet.

Att en diskussion att stjärnorna och de professionella åkarna ska få lika mycket är bara så absurd. Det vore som att påstå att ett förband skulle få lika mycket gage på en spelning som själva "stjärnan" får. Vidare, det är ett jävla underhållningsprogram, passar inte lönen så ställ inte upp på skiten. Kändisar som gör allt för att få lite extra rampljus i sina utdöende karriärer och som sedan har mage att gnälla ger mig en enorm kräksmak i munnen.

Hoppar från ämne till ämne utan anknytning men det här fan tar priset. I en artikel redovisar Aftonbladet hur rik du hade blivigt om du hade satsat en hundralapp på Hoffenheim och Hull varje match under en viss period. Hur skitnödig kan en artikel egentligen vara för en "förlorad" rikedom på 2160 kronor?. Kommentarerna talar ju sitt tydliga språk;

  • Tonkster, 18 år, Idag 17:30 "Gjort mig rik? 2000 kr är väl knappast någon stor förmögenhet? Lär vara större än budgeten som aftonbladet har för journalister, se bara vad för skräp dom publicerar."
  • Batistuta, 25 år, Idag 13:23 "Precis, varför inte lika gärna publicera senaste veckornas lottorader på samma gång?"

Hoppar över min dagliga nominering av Anna Takel-beteende, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen" eftersom jag helt enkelt inte hittat en värdig människa.

Helgen blir intressant. Jobba under lördagen, lyssna på härliga uttalanden från Sahlin som drar ner opinionssiffrorna och följa vad som händer på andra sidan pölen för Ford och GM. Trycka i sig en flaska sprit och fortsätta den eviga jakten på den särskrivna rökfritt-skylten.

Inga kommentarer: