måndag 8 december 2008

True Colors - Love for all

De "Rödgröna" kommer nu socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet att kalla sig när de gemensamt ska krossa den sittande blå regeringen. Har inget emot namnet, kvittar vad de kallar sig. De utgör ändå en hälsofara för det blågula Sverige.

Handla blågult var något vi blev uppmande till att göra av stadsminister Reinfelt. Aftonbladet manar på att vi ska handla film, musik och litteratur som är producerat i Sverige. Tycker inte detta riktigt går ihop med den uppfattning jag har fått angående deras syn på IPRED. Men ska vi vara med och stödja detta är det väl säkert bra att Sverige visar lite protektionism.

Stör mig dagligen på all form av marknadsföring. Nedan finns dock ett klipp till en klädeskedja som verkligen får mig att vilja handla blågult. Björn Borg har under 60 sekunder lyckats stampa på många ömma tår och tagit upp betydelsefulla saker i stället för de floskler som dagligen sänds ut om manliga lucior och fru Gårman-skyltar. Ta en titt nedan för att se de sanna färgerna...




"You with the sad eyes
Don't be discouraged
Oh I realize
It's hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
But the darkness inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that’s why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors, true colors"


Sättet att lägga upp denna reklamfilm på saknar motstycke. Vid första anblicken tror man att en kvinna gifter sig med en man och i publiken sitter en lyckligt lottad mor till någon av dem. Ni vet, just så som det ska vara, så som det alltid har. En liten nick från den kvinnliga prästen och så kysser de båda homosexuella prästerna varandra för att sedan vända sig om till jublet av hela församligen.

Kan det bli bättre än så här? Björn Borg vågar trycka på ämnen andra aldrig skulla ta i med tång. En svart kvinna i församligen, en kvinnlig präst, två bögar som gifter sig. Två bögar som utöver det båda är präster. De gamla "konservativa" männen jublar över att kärlek visar de rätta färgerna - att kärlek är för alla.

Lucia om fem dagar. Aftonbladet har en artikel om att luciafirande och fylla går hand i hand. Jag kan inte minnas en gång då jag festat just av den anledningen. Trodde detta var en "fyllehelg" som var på väg att dö ut men så verkar inte fallet. Huruvida det är en inkörsport till alkoholen eller inte så kommer jag inte dricka en flaska vodka på lördag just för att det är lucia utan just för att det är lördag.

Ytterligare en dag utgår min nominering till Anna Takel-beteende, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen" Vart är ni praktmiffon som springer till kvällspressen för att gnälla. Eller ser vi en förbättring på journalistiken så att dessa tragiska människor inte får komma till tals? Rikard Palm, du borde ju köra tredje gången gillt snart!

Börsen visade blå siffror idag, den blå alliansen fortsätter att regera även fast den rödgröna röran gärna vill ta över. Lucia med det korpsvarta håret kommer om några dagar att invardera skolor, ålderdomshem, gallerior och gråa torg. I jul ska den "blå" Bonden köpa röda underbyxor för att ge bort till far och bröder från det blågula Björn Borg.

Inga kommentarer: