söndag 9 november 2008

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 4 l1f3

Dagens "bloggande" börjar med den så extremt viktiga nyheten om att vägverket sätter upp felstavade skyltar. I stället för vildsvin lyckades de skriva viltsvin. När det svenska folket särskriver, avstavar namn och rent allmänt våldtar språket, varför påpeka denna skitsak?

Ungdomarna har sitt eget "nya" sms-språk. Ord som "lol", "rofl", "btw", "7k" och "ql" petas flitigt in på de nyaste nokiamodellerna. Detta "språk" har väl alltid funnits, hur kan man ens våga att påstå att det är något nytt som vi tidigare aldrig har hört?

Visserligen håller ju mobilnummren på att ta slut så ungdomarna kanske inte kan fortsätta med sina förkortningar. Förra veckan var det IP-adresserna, vad blir det nästa vecka? Hur som helst är ju detta som vanligt inte ett problem även med de blodröda rubriker om ämnet, utan man tillsätter bara en 072-serie och vips så har man 10.000.000 nya nummer. 0723456789 är ett nummer jag skulle kunna tänka mig. Vilka är de lyckliga som får dessa nummer?

Att Linda Rosing vid första anblicken skulle kunna undgå min dagliga nominering till Anna Takel-beteende, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen", är svårt att tro. Kvinnan lyckades grina ut hos Expressen därför att hon fick en svår ångest vid inspelandet av ett underhållningsprogram. Sanningens ögonblick går ut på att ställa folk mot väggen med obehagliga frågor och vid näst intill varje avsnitt är media framme och tycker synd om deltagarna. Visste du inte detta fröken Rosing? Det paradoxala du senare gör att gå till ett annat media för att snyfta lite gör det hela mer skrattretande.

Vad jag däremot tror är att Linda Rosing behövde lite mer PR. Ni kommer väl ihåg när hon skulle bli politiker? Underbar syn att se kvällspressen ställa sig på alla fyra och bara ta till sig allt. Kvinnan fick ju spaltkilometer om sina planer som rikets näste stadsminister. Läste någon stans att hon bloggar ihop över 90.000 i månaden. Utöver det med alla utvik, intervjuer och vad nu hon mer har för sig genererar detta säkerligen i en årsinkomst över miljonen - imponerande. I ett land där det är sexigare för ett low-life-scum-fuck att vinna 51 miljoner på lotto än att "girigt" tjäna ihop dem som företagsledare tycker jag Rosing ska fortsätta med sitt grymma sätt som affärskvinna, du är ju för tusan en smart entreprenör!

Övertygad att hon efter sina 222 röster för det Unika Partiet tog fram sin mobil, knappade fram till Fadde och skrev;
"lolz, m3di@ köper allt ja säger. Cu l8r. <3linda"
Kvar står journalisterna med nerdragna byxor väntandes på nästa "scoop" då det är dags att gratis, ytterligare en gång, marknadsföra Linda Rosing Industries.

Inga kommentarer: