torsdag 6 november 2008

Priset på öl: underkänt

A,B,C,D,E,F kommer ersätta Mvg,Vg,G,Ig

Hör och häpna, vi går mot ett system som redan appliceras inom den svenska högskolan, det så kallade
"Bologna-systemet". Sverige har äntligen kommit närmare Europa. Genast ska oppositionen igång och gnälla. Detta system är "Flummigt och orättvist" påstår miljöpartiet i en artikel där du även kan läsa att;
"Miljöpartiet och socialdemokraterna har tidigare accepterat den sexgradiga skalan". Jag ser verkligen logiken i detta gnäll.

Jag tycker att det är utmärkt att detta system kommer att börja gälla 2011. Låt gärna ungdomar bli bedömda tidigare. Flosklerna om att barn inte klarar av att bli bedömda vid låg ålder har jag ingen som helst respekt för. Ska vi vänta som förr och skjutsa in folk på löpande band till det Individuella Programmet med den stinkande motiveringen att
- "Nej, detta var bäst för vi tyckte det inte var försvarbart att tala om för honom att han inte kunde läsa som 13-åring". Snacka om att ta ansvar för kommande generationer.

En som förmodligen inte kan briljera med allt för höga betyg är dagens nominering till Anna Takel-beteende, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen". 19-åriga Leo Neuman lyckades surfa upp 40.000 kronor under en vistelse i Frankrike på sin pappas telefonräkning. Nu har han mage att som så många andra som inte kan läsa ett simpelt avtal och använda lite sunt förnuft, grina ut i kvällspressen och förvänta sig att slippa betala. Youtube utomlands, via mobilt bredband, hur kan det kosta?

Vidare läste jag idag en underhållande artikel om den svenska öl-importen/exporten.

"Svenska bryggerier kan hittills i år visa upp en rekordökning av ölexporten. Men mycket av den exporterade ölen kan hamna i Sverige igen."
Finns det en politiker som inte försöker plocka gratispoäng på miljöfrågorna? Detta leder således till frågeställningen; "Hur tusan är det försvarbart att köra ner tonvis av öl i lastbilar till tyskland, låta svenskarna få köra mil efter mil för att på hemmaplan kunna knäcka en kall pilsner vägg i vägg med bryggeriet?"

Sänk alkoholskatten, låt svensken stanna hemma och värna om den förbannade miljön i stället. Första gången jag kan kalla mig miljövän.

Alkohol i all dess skönhet, knarket har blivigt billigare. Det är 50% på hela sortimentet! Dokusåpakändisar, idrottsmän, politiker och resterande svenska "elit" med Stureplan som Mekka, nu ser ni väl till - era outbildade nollor - att bunkra upp riktigt ordentligt?

Inga kommentarer: