torsdag 27 november 2008

Fru Gårman ratar även hon mineralvatten

Detta ständiga tjat om kvinna vs man. Vägskyltar och Lucia, överallt ska denna fråga tillämpas.

Idag sviker ju tydligen männen Socialdemokraterna. Givetvis ska ju Gudrun briljera med en enormt träffsäker analys där det framgår att eftersom Sahlin är kvinna så förlorar hon sina väljare. Jag blir mållös. Det kan inte bero på att Socialdemokraterna oavsett vad för apparat de har mellan benen velar mer än mäklarna på Stockholmsbörsen? Hur svårt kan det vara att bestämma sig att man skall samarbeta med skogsmullarna och vänsterpacket? De gör ju allt för att få vara med och styra och ställa utan ens krav på några ministerposter.

Det enda intressanta med den "hemliga" opinionsundersökningen är att Sverigedemokraterna fortfarande svävar runt 4-procentgränsen vilket skulle resultera i att de får några stolar i riksdagen. Fatta vilket ös det kommer bli i svensk politik om de blir vågmästare. Varken höger- eller vänsterblocket kommer samarbeta med dessa kvinnor och män så det kommer bli underbart att se hur de sju partierna som ska styra Sverige i den smutsiga sandlådan ska kunna hålla ett åttonde parti borta.

Dagens Anna Takel, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen" måste ju gå till någon person som använder sig av media för att klaga på något som har med könskampen att göra. Idag lyckades Malin Uhlander med konststycket att grina lite hos Expressen för att hon inte fick vara med och leka på fotbollsplanen. Laget hade tydligt tagits ut av skolans elever och hon blev väl som de tjocka pojkarna, de nördiga pojkarna eller alla andra som inte fick vara med och sparka boll, ratad. Det skönaste är ju Uhlanders kommentar; "- För det första bör man inte låta en elev ta ut laget. Sedan ska man inte göra det till en så stor grej och inte ta det på blodigt allvar." Det var ju inte det du gjorde när du anmälde skolans rektor till Jämo?

Oavsett om du är kvinna eller man så är du som lapplisa, telefonförsäljare och indrivare hatad. I en poll kunde man fylla i det yrke man hatade mest. Mitt val? - journalister, undra varför? Uppstickaren på listan var ju givetvis avundsjukyrket "Direktör med marknadsmässig lön". (läs "Direktörer med höga bonusar")




Fru Gårman



Denna debatt om könens lika värde är lika segutragen som miljödebatten. Folk står och bröstar sig för resultaten. Feministerna för "Fru Gårman" och miljökämparna för att de lyckats fått ytterligare ett företag att avstå från mineralvatten. Vilka jävla framsteg som görs i landet, jag är ännu en gång mållös. I stället springer Kina förbi oss i den globala utvecklingen och kvar står vi ryggradslösa svenskar med ickeimporterat bordsvatten, oavsett kön, kvinna som man.

Inga kommentarer: