måndag 24 november 2008

Det vita guldet

Nu blir det gnälla av. Inget vanligt skitnödigt bloggande med massa referenser till små och stora nyheter utan rent gnäll.

Förbannade jävla snö. Det för absolut inget gott med sig. De små äcklen som påstår att de skapar någon illusorisk idé om julkänsla borde ju bli likviderade. Julen är om en månad, lägg av! Nedan kommer en liten förklaring på hur Sveriges befolkning påverkas av snö under november.

0-5 år. Ni har väl ingen aning om vad som händer oavsett. Blir avdumpade på dagis där era blendrökande dagmammor slår snön från era skor. Om ni nu inte har låtit era föräldrar ställa upp i Curlings-SM och förmodligen blir bärda ända in på dagis. Alternativt ligger ni hemma i krubban och får inte ens följa med när dagstidningen ska tas in.

5-10 år. Skitskoj att vara ute i snön och åka pulka. Bäst att äta lite av den gula snön när det väl finns möjlighet. Dåliga vantar och snö innanför underbyxorna resulterar i den sköna vinterkräksjukan. Är ni lyckliga nog att inte erhålla den via snow-racerns så löser lillesyrran problem åt i samband med att hon kommer hem från dagis.

10-15 år. Svår grupp att generalisera. Förmodligen sitter ni framför en dataskärm. Flick@_12 sitter framför Johans blogg och beundrar alla heta bilder medans 1337Joh@n sitter och öser stenhårt föra att nå grad 80 i expansionen till World Of Warcraft med joltcola och chips. "Ååå fan, är det snö ute?"

15-25 år. Står och muttrar i väntan på bussen till skolan/arbetet. Givetvis kan du ju som tjej inte ha mössa, det förstör ju frillan som du under morgonen har bloggat om i en kvart. Krökar till på fredags- och lördagskvällen och är med och skapa den gula snö som 5-10-åringarna glädjeligen konsumerar. Trillar och slår dig på vägen hem på fyllan, risk att åka på lite kräksjuka då du slocknar i soffan där lillasyster 7 har spenderat dagen med en Bamse-film.

25-50 år. Har du barn? Tyvärr. Frugan tar ut VAB-dagar. Du slipper att få stanna hemma och glo på bamse och torka snor. Frugan ringer runt lunch och tvingar dig komma hem- likt förbannat. Tar hand om ungarna hela eftermiddagen. Tanten ska givetvis iväg på sin Yoga. Kommer hem en timme för sent, skitförbannad. DU har glömt byta däck på hennes bil. 800 spänn i böter. Ni bråkar, du får sova på soffan, där nu dotter 7 och fyllesonen har spenderat tid. Du vaknar på morgonen och springer till toaletten.

50-65 år. Inga snorungar att ta hand om - skönt. Blir tillförfrågad att passa barnbarnen då båda föräldrarna bor på dass. Efter att ha förlorat 50 procent av dina sparpengar på börsen kan du inte fly landet till ett varmare ställe då du är förtidspensionerad sedan åratal tillbaka. 1 dygn, sen är det dags för toaletten för att vomitera.

65-> år. Spelar väl ingen roll vilket väder det är. Gnäller oavsett om du kan se ett snökorn på grannens tomt eller inte ens kan öppna ytterdörren. Tror du fått kräksjukan så du äter bara skorpor och dricker te. Dock är du den enda lyckliga sate som klarat sig utan.


Mmm, vad jag älskar det vita guldet.

Inga kommentarer: