söndag 2 november 2008

Nu flyr vi landet

Under dagen har jag läst at var tredje islänning kan tänka sig att emigrera från den lilla ön till följd av den rådande finanskrisen. Våra grannar verkligen skriker efter hjälp men vi är allt för upptagna med våra egna krismöten.

""Idol”-produktionen, med exekutiva producenten Pelle Porseryd i spetsen, går nu vidare i ärendet Lars Eriksson." Kunde själv inte bevittna detta spektakel då denne sångare(?) "ramlade runt på scen och tittade vindögt in i kameran" men antar att det håller samma standard som en viss Björn Gustafsson vars uppgift var att roa miljontals, nja i alla fall ett par, tappra européer som följde den långtråkiga melodifestivalsomröstningen.

Nu undrar jag - Vad ska TV4 göra åt detta överhängade problem? Visserligen är det ju "inne" att anmäla till höger och vänster. Kanske når detta fall samma klingande status som Jesus-skämtet alá Magnus Betnér. Väntar vår i särklass bäste komiker fortfarande på sin dom? Anmäld till en instans som saknar all form av juridisk makt, jo man tackar. Passa dig Lars!

Min nominering till dagens "Anna Takel", ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen", går till Radu Popescu som "Vitt och brett berättade han om ett trick som han lärt sig i fängelset, där man skjuter in en spik i huvudet." Ibland känner man sig ju riktigt begåvad i jämförelse med andra.

Ett stundande val i de förenta staterna dominerar för närvarande kvällspressen. Hade dem fått bestämma är det ju inget tvivel om vem som skulle få inta den stora vita byggnaden på 1600 Pennsylvania Avenue. Av egen erfarenhet anser jag att valutgången kvittar. Vi får ju inte glömma att vi ska tycka illa om USA oavsett vem som styr och ställer. Dansa efter pressens pipa och tycka illa om USA och älska Sverige, fast inte för mycket, bara lagom, Vad är det att älska egentligen? Idol, singelmammorna, Zlatan, Systembolaget och Carola?

Dagens mediabevakning på dessa "esentiella" ting gör mig mörkrädd och bitter. Kanske bör vi näcka, springa runt som tokar utanför Rosenbad, högt skalderande, "Ny flyr vi landet"...

Inga kommentarer: