onsdag 12 november 2008

but they dig.. they, they test

Inget vidare ös i nyhetsrapporteringen direkt. Både Aftonbladet och Expressen rapporterar om att LIDL spridit ut gift över mat så att uteliggare inte ska få ta del av den när den kasseras. Brukar vara van att gnälla på det mesta men här är det skamlöst. Visserligen är ju maten full med skit redan så luffarna kanske inte märker någon skillnad.

Aftonbladet fortsätter sedan med det enorma scopet om så kallad "bluffmat";

"Glass är luft. Falukorv är vatten. Och odlad lax är egentligen inte alls rosa. Nya boken ”Äkta vara” avslöjar matindustrins bluff."
Å fan, trodde det var helt äkta vara, för 29.90 kronor kilot. Påven är fortfarande katolik?

Hade tänkt att hålla mig ganska kortfattad i dagens "bloggande" dels för att jag är hjänslö och dels för att nyhetsflödet gått trögt. Vi går direkt in på dagens nominering till Anna Takel-beteende, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen". Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson går ut och är sur för att de torska på 70-talet.

"NHL-stjärnorna Anders Hedberg och Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson ut och anklagar ryssarna för att ha dopat sig."

Ta att du torska, CCCP var bättre än er! Sedan att du själv har åkt dit på 70-talet för samma skit gör ju dig bara mer patetisk. CCCP, kalla dem ryssarna om ni så vill, var överlägsna allt annat motstånd, även tekniskt. Hur i helvete dopar man sig i teknik?

Detta tjat om mat påminner mig om ett Seinfeld-avsnitt;

"KRAMER: No, I didn't make these bagels. (Jerry and George both take a bite) Yeah, they're day-olds. The homeless won't even touch them. (Jerry and George stop eating) Oh, we try to fool them by putting a few fresh ones on top, but they dig.. they, they test."

Kanske är det inte så farligt med giftet över LIDLs rester ändå. Den hungrige kryper in, smakar på en fiskfilé och utbrister; "uch, endast tolv procent fisk" - för att sedan sikta, kasta och lyckas klatcha skyltfönstret med den vattniga torsken.

Inga kommentarer: