torsdag 20 november 2008

Svensk avundsjuka - vilken blunder

Att avundsjuka kan vara så underhållande. Nu jävlar folk, här ska vi vara avundsjuka!. Samma tidning som ger tips om hur du kan vinna 220 000 kronor på fyra minuter använder megafon när de ska få ut vetskapen om att Postens verkställande direktör kvitterar 900.000 i månaden.

Stackars brevbärare, ni vet de där asen som knölar ner ett kilo reklam i din brevlåda även fast det står i versaler INGEN REKLAM TACK I stället för att få några sladdriga prinskorvar på sitt julbord ska gemene man tro att VDn lägger beslag på pengarna.

Jag vet att det är sexigare att vinna skattefria pengar på lotto, jag vet att det är sexigare att stå och spotta vid mittpunkten i väntan på en smörpass. Vad är det för fel på samhället när en "nationalhjälte" som gillar att sno en straff är mer berättigad sin lön än en hårt arbetande företagsledare?. Sluta vara så förbannat avundsjuka på att andra tjänar mer pengar än vad ni själva gör. Lars G Nordström är värd varenda spänn, likaså Leif Johansson.

Dagens Anna Takel, ni vet hon med "köra-ner-i-diket-reflexen" är solklar. Rikard Palm kutar från SVTs lokaler till Aftonbladet/Expressen för att grina ut att han blivigt förflyttad till de nattliga sändningarna. Men säg upp dig då människa om det är så fel! Du kan ju alltid gå till TV4 och sitta och småle när du säger;

"Vi är snart tillbaka med sporten, nu är det dags för lite skamlös reklam"


Nu ska vi i stället gå med i någon jävla Facebook-grupp för att bevara vår "folkkäre" nyhetsankare. Aftonbladet minns honom för sina "blunders", att jag inte blir förvånad. En nyhetsuppläsare - något mer för världen än felsägningar har väl han direkt inte åstakommit. "Rädda Rikard" - man blir mörkrädd. Killen behåller ju jobbet.

Idag hatar jag dig, du som skippar TV-licensen men ändå gnäller på att du vill se Palm på bästa sändningstid. Idag hatar jag dig, du utan adekvat utbildning som tycker att inte en människa är värd 900.000 i månaden. Idag hatar jag dig, du som skriker när Zlatan gör mål på straff och är imponerad på din granne eftersom han vann 10 miljoner på Triss, och nu är värd lite mer lyx i tillvaron.

Svensk avundsjuka - vilken blunder...

Inga kommentarer: