lördag 8 november 2008

Kris-fynda på krogen!

Detta är så underbart vackert. Volvo och Saab är i behov av pengar;

"Det är inte fråga om att öppna någon industriakut. Det handlar om överlevnaden
för svensk bilindustri", säger en källa med insyn i processen.
De får uppenbarligen inte lån av diverse banker så de vänder sig sorgligt nog till den svenska staten. Går ett företag dåligt så går det i konkurs - svårare än så är det inte. Varför ska den svenska staten gå in och stödja det amerikanska Volvo (ägs av Ford) och det amerikanska Saab (ägs av GM) när inte ens bankerna tror på deras framtid? Snälla Reinfelt, gå inte på dessa snyfthistorier i tron om att vi bevarar något vi fortfarande tror vi kan kalla svenskt.

I dessa finansiella kristider har Aftonbladet infört ett nytt uttryck, nämligen
"kris-fynda". Som vanligt vill de att man ska köpa en platt-TV. Hur mycket pengar får ni för att om och om igen rapportera om de där jävla apparaterna?

"Det ska finnas arbetskläder för alla former och man ska inte behöva slåss för det", säger dagens nominering till Anna Takel-beteende, ni vet hon med "köra-i-diket-reflexen".
I full fart springer dvärgen Vendela Englund till pressen. Anledning? Landstinget har köpt för stora unisexrockar. Givetvis finns det ju arbetskläder i rätt storlek att hämta, med minimal ansträngning. Subtila signaler - i helvete heller Vendela! Antar att du sprungit till pressen även om din överordnade specialbeställt för just din passform - skrikande "negativ särbehandling". Anpassa dig till omgivningen människa!


Ikväll nalkas det förmodligen någon slags av alkoholintag.


Så "kul" som ovan lär jag inte få, antar att man slutar på krogen efter någon patetisk förfest.


"Varför är förfesten ofta mycket roligare än själva festen? Svaret finns numera i
en kandidatuppsats vid Stockholms universitet.
"
Tänkvärt youtube-klipp, kanske inte allt för givande artikel. Båda passar väl dock ämnet. Jag har dock en egen hypotes. En kväll på krogen betyder köande för att; Få komma in, slå en piss, köpa en bärs, ta en cigg och för att få komma ut. Allt detta för en tusenlapp i en fisluktande miljö där man absolut inte har kris-fyndat en enda Corona under hela kvällen.

Var rädd om dig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Angående läkarrockar så är de en styggelse som aldrig borde användas. Då hade det här inte varit ett problem heller.